Giv det videre!

LMBU's Missionsprojekter '23-'24

LM Kids

Kids Club Cambodja

Vil I være med til at give børnene i og omkring byen Siem Reap i Cambodja mulighed for at høre om Jesus?

Der er rigtig mange børn i Cambodja, der gerne vil lære Jesus at kende. Men der er ikke mange steder, de kan gå hen for at høre om ham. I Byen Siem Reap er der en kristen cambodjansk familie, som fortæller børnene i deres nabolag om Jesus. Familien har hver dag engelsk-undervisning for børn i deres lille hjem. De har derfor kontakt med mange børn, som de har startet en børneklub for. Dem vil LM Kids gerne støtte.

Målet for indsamlingen

Det er LM Kids’ mål at samle 100.000 kr. ind på to år. Pengene skal gå til etablering af en eller flere børneklubber i Siem Reap.

Der er brug for bibelundervisningsmaterialer, legesager mm, men også et overdækket sted, i læ for sol, regn og med myggenet. Der er også brug for aflønning af den lokale leder, så hun har tid til at holde klub.

Ugens højdepunkt
I byen er der allerede én klub. Mia Jensen, som er missionær for LM, fortæller, at for disse børn er det ugens højdepunkt at komme i Kids Club. Mange af dem må langt på vej passe sig selv til hverdag, og mange kommer ikke i skole. I Kids Club får de lov at le, lege, danse og synge sammen. Det er for mange af dem første gang, de hører om Jesus.

Sådan kan I hjælpe

LMBU.dk/mpKids kan I finde en nærmere beskrivelse af projektet samt ideer til, hvordan jeres klub kan deltage i projektet.

 

LM Between

Børnene på banen!

Fodbold for fattige børn i Cambodja er ikke kun et dejligt frirum i hverdagen, det er også en mulighed for at høre om Jesus.

Den kristne organisation, Flame, hjælper fattige børn i Phnom Penhs slumkvarterer til et bedre liv. På Flames fire centre får børnene mulighed for ekstra skolegang, mulighed for at gå til fodbold – og at møde voksne kristne, som med deres liv peger på Jesus.

Mere end fodbold

Flame har seks fodboldhold, som træner to gange om ugen. Der er i alt 135 børn mellem 8 og 18 år på holdene, og ca. 40 af spillerne er piger.

I Cambodja må Flame ikke blande socialt arbejde med religion. Men alle børnene ved, at de voksne i Flame er kristne, for de voksne fortæller om, at de tror på Gud. Og igennem deres personlige liv vidner de om Jesus, fordi deres opførsel og værdier er anderledes end det, børnene ellers møder. De kristne trænere tager sig af børnene, er venlige, omsorgsfulde, taler ikke hårdt til børnene,

tilgiver fejl osv. Flere af trænerne inviterer også børnene med i kirke. Alt sammen noget, som skiller sig ud fra det hårde liv, børnene ellers oplever i slummen, hvor de bor.

Børnene på fodboldholdene får lov til at opleve, at de er en vigtig del af et team, og de er sammen med voksne, som tror på Gud, og som ønsker at hjælpe dem. Og så får børnene lov til at have det sjovt!

Målet for indsamlingen

Det er gratis for børnene at gå til fodbold hos Flame, og Flame giver endda børnene fodboldtøj. Det er LM Betweens mål at samle 100.000 kr. ind i løbet af 2023-2024. Pengene skal gå til leje af fodboldbaner, fodboldtøj og vand til børnene samt løn til Flames trænere.

Sådan kan I hjælpe

Vil I hjælpe med at bede for børnene i Cambodja og samle penge ind til fodboldholdene? På www.LMBU.dk/mpBetween kan I læse mere og finde ideer til, hvordan jeres junior/teenklub kan deltage i projektet.

 

LMU

Ung til ung i Grønland

LMU’s missionsprojekt 2023-24 vil sprede det glade budskab om Jesus til unge i Grønland og være med til at støtte og hjælpe ungdomsfællesskaber.

I samarbejde med KFS (Kristeligt Forbund for Studerende) vil LMU støtte evangeliserende og socialt arbejdet blandt unge studerende i Grønland.

LMU vil sende en volontør

LMU’s indsamling skal finansiere, at en volontør kan arbejde i Grønland i 10 måneder. Volontøren skal bo i Nuuk, hvor KFS allerede har en medarbejder bosat.
Volontørens primære opgave bliver at hjælpe KFS-sekretæren i det daglige arbejde blandt de unge grønlændere på gymnasier og i andre ungdomsfællesskaber.
Arbejdet handler om at fortælle evangeliet om Jesus gennem andagter, bibelstudie og lovsangsaftener. Men også om at være med til at samle de unge til sociale og diakonale arrangementer. Volontørens arbejde kan også være at støtte KFS-arbejdet andre steder langs den grønlandske vestkyst, hvor der er et spirende ungdomsarbejde.

Målet for indsamlingen

Grønland er et dyrt land at arbejde i, og LMU har derfor et indsamlingsmål på 1.000.000 kr. over to år. Pengene skal gå til at betale alle omkostninger til volontørens arbejde, ophold og rejser i det geografisk store område. Derudover vil nogle af pengene også gå til at støtte det fælles arbejde med KFS.

Måske det kan blive til mere ...

Der er stor efterspørgsel efter aktiviteter for grønlandske børn og unge. Det er derfor LMBU’s ønske og vision, at volontøren også kan være med til at starte et kristent lejr- eller klubarbejde for børn eller unge.

Vil du være med?

På www.LMBU.dk/mpLMU kan du finde flere oplysninger om projektet og følge indsamlingen. Det er også her du kan se, hvordan du kan søge om at blive volontør i projektet.