»At rykke op i LMU«

Af Maria Legarth, Between-konsulent

 

Efterskolen er slut, og du skal til at begynde i LMU efter at have gået i teenklub. Eller du er flyttet til en ny by, så du skal finde en ny ungdomsforening. Du får sommerfugle i maven over tanken at skulle begynde i et nyt fællesskab. Vil du få nye venner? Falde til? Få noget åndeligt ud af at komme der? Vil fællesskabet tage imod dig? Vil du føle dig velkommen? Kan man være venner med nogle, der er meget ældre end en selv?

Hvad kan du selv gøre

Jeg håber, din kommende LMU vil læse artiklen om at modtage nye, for det er vigtigt, at de er klar til at tage i mod dig. Men du kan faktisk også selv gøre noget for at få det godt i din nye LMU.

Cecilie Haahr Kristensen, der har flyttet LMU for nylig siger:

  • Når du skal skifte fra teen-klub til LMU, er det er super vigtigt, at du overvejer, hvad og hvorfor, du er glad for at komme i et kristent fællesskab. Det, du finder frem til, skal du holde fast i! I den første tid, hvor det hele er nyt, så vend tilbage til dine overvejelser. Lad dem give dig mod til at søge det, du er glad for i den nye LMU.
  • Hvis du har frimodighed til det, så skriv eller ring til en fra bestyrelsen i LMU´en og sig, at du super gerne vil starte. Så kan de ledende i LMU´en også være opmærksomme på, at du kommer og er ny. Og du gør dig selv en kæmpe tjeneste, i at lade folk vide, du gerne vil starte der og gerne vil ses.

Lars Jensen, der snart selv skal finde en ny LMU siger:

  • Som ny LMU´er skal man indstille sig på, at man nu træder ind i et nyt fællesskab. Det betyder at der sikkert er en masse ting, man ikke er vant til. Det skal man forsøge at tage på en frisk måde - alt skal ikke være som det man er vant til - og bare fordi det ikke lige tiltaler en, behøver det ikke betyde, at det ikke bliver godt. Det kræver formentlig bare lidt tilvænning. Og med en positiv tilgang til alt det nye, kommer man meget langt!
  • Og så er sådan et skifte ikke noget, man skal være bange for! Faktisk er det megafedt at begynde i LMU. For pludselig har man mere ansvar og kan på præge sin LMU med det, man synes er fedt! Selvfølgelig i respekt for de andre - men det giver muligheder.

 


Kunne du lide denne artikel?