Velkommen til LM Kids missionsprojekt 2023/24 i Cambodja

Det er dejligt, at du kigger med her. Tak for det. Her vil du blive grundig informeret om projektet. De næste to år vil du kunne forvente, at der løbende vil komme nye elementer i forbindelse med projektet. Her er stedet at holde øje: lmbu.dk/mpkids 

Kids Club i Cambodja er et projekt, som vi kalder Børn hjælper børn. Det har egentlig tre spor. 

1. Forbøn og medleven i de børn og voksnes liv, som vi støtter i Cambodja. 
2. Pengeindsamling i Danmark til projektet. 
3. Konkrete projekter i Cambodja for de indsamlede midler. 

 

Projektbeskrivelse

Luthersk Mission har siden 2003 arbejdet i Cambodja. Et land der tilbage i 70’erne led forfærdeligt under de røde khmers rædselsregime med udrensninger og krig. I dag betyder denne fortid, at gennemsnitsalderen er lav i landet, og der er mange områder med stor fattigdom. Der er desuden et stort behov for uddannelse. Størstedelen af befolkningen er buddhister (95%), blandet med forfædredyrkelse. Dette præger hverdagen for befolkningen, hvor de fleste har husaltre og også går til pagoderne for at ofre til forfædrene. 

 Angkor Wat

 

Luthersk Missions arbejde 
LM’s arbejde er fokuseret på at uddanne kristne ledere, som står for bibelundervisning, evangelisering, engelskundervisning samt diakonalt arbejde. Det er fx sundhedsprojekter, kollegiearbejde, hjælp til prostituerede og mennesker i fattige områder. Målet er, at cambodjanerne selv opnår kompetencer til at videreføre arbejdet, når LM ikke er i Cambodja mere. 

LM Kids engagerer sig 
Det er til et af disse projekter i et fattig område, at LM Kids nu engagerer sig. I byen Siem Reap bor missionærerne, Mia og Johannes Jensen. De har allerede en børneklub i deres hjem og sådan en, og gerne flere, vil de etablerer i et meget fattigt område uden for byen. 

Et konkret projekt 
I et meget fattigt område bor familien Saron og Yi og deres datter Susanne. Denne lille familie er ansat af LM. De bor i et meget isoleret område tæt på det store tempel Angkor Wat. Deres tag er lavet af blik, og gulvet er den bare jord. I regntiden er store dele af området omkring oversvømmet. Selvom området er utroligt smukt med palmer og rismarker er det et meget fattigt område og mange børn kommer ikke i skole. 

Saron og Yi har derfor oprettet et undervisningstilbud. I deres hjem underviser de børn fra 4-13 år i engelsk på fem forskellige hold. Der kan være op til 45 børn på en dag. De danske LM volontører skiftes til at hjælpe Saron og Yi. Familien fortæller også børnene om Jesus og vil gerne oprette en Kids Club. 

At komme i Kids Club er simpelthen ugens højdepunkt for disse børn, fortæller Mia, som allerede har en klub inde i byen. Her får de lov at le, lege, danse og synge sammen. Det er for mange af dem første gang de hører om Jesus. Det er ugens højdepunkt for børnene. 

Klub hos Yi og Saron

 

LM Kids vil hjælpe familien Saron og Yi og eventuelt på sigt flere hjem med at oprette en Kids Club. De har brug for penge til at købe bibelundervisningsmaterialer, legetøj mv., men også et overdækket sted i læ for myg, sol og regn. Der er også brug for aflønning af den lokale leder Saron, så hun har tid og kræfter til at holde klub. Missionærerne Mia og Johannes Jensen vil hjælpe og vejlede Saron og Yi i opgaven med Kids Club.

Børn foran Yi og Sarons hus

1. Forbøn og medleven i de børn og voksnes liv, som vi støtter i Cambodja

Som LM klub i DK er det vigtigste, I kan gøre at bede for børnene i Cambodja, at de må lære Jesus at kende. Bed for Saron og Yi og deres arbejde med at fortælle om Jesus, og at vi må være villige til at give dem gaver, så der kan komme en eller flere klubber i Siem Reap over de næste to år. Brug i klubben tid på at arbejde med mission. Vis børnene de billeder og film som i løbet af 2023 og 2024 vil komme til at ligge her på siden fra Cambodja eller på Kids Facebook profil. Brug de oplæg der fokuserer på mission, som vi foreslår her på lmbu.dk/mpkids. Det er vores store håb og ønske, at der i LM Kids klubberne i DK må spire et hjerte for mission. Det er vores bøn, at dette missionsprojekt må kunne medvirke til dette.

2. Pengeindsamling i Danmark til projektet

  1. Det vil være en god ide, at I til hver gang I har klub også medbringer en indsamlingsbøsse eller har en mobil overførsels mulighed for forældrene, når de kommer med børnene (se ”indsamlingsaktiviteter” for idé til kontantløs indsamling).

  2. Brug missionsprojektplakaten og skriv jeres eget mål på og udfyld ”pilen,” mens I arbejder på at nå jeres mål.

  3. Bliv inspireret her: lmbu.dk/mpkids, til indsamlingsaktiviteter i klubben sammen med forældrene og/eller hele jeres menighed.

3. Konkrete projekter i Cambodja for de indsamlede midler

Når I sender penge ind til projektet (se doc: Praktisk info) vil de løbende blive overført til missionær Mia Jensen, som sørger for, at de kommer videre til Kids Club Cambodja. Her vil der blive købt det nødvendige ind, så der kan holdes Kids Club. Tilbage vil vi få opdateringer, som vi selvfølgelig vil sende videre til jer her på hjemmesiden.

Tak fordi I deltager i projektet. Gud velsigne jer.

Familien Jensen

 

Missionsprojekt 2023-24

Indsamlet pr. 31/3-2024

100.000 kr.
48.900 kr.