Film i børnearbejdet

I skal have filmaften i juniorklubben eller på lejren. Men må man leje en film og vise den eller tage en film med hjemme fra hylden og vise den? Nej ikke uden licens - ifølge loven om ophavsret!

I kan ved et årligt kontingent hos Christian Video Licensing International lovligt vise film offentlig i jeres forening. Licensen kan bruges til omkring 80% af alle film - heriblandt Lohse, Disney, Paramount, Dreamworks, Touchstone, Universal.... - tjek selv listen over producenter på deres hjemmeside.

I kan så vise film, der kan købes og lejes eller film hjemme fra hylden. De skal bare være på listen over producenter.

Prisen afhænger af menighedens/foreningens størrelse. Fx koster det 805 kr. årligt for en forening under 50 medlemmer og 1540 kr årligt for en forening med ml. 50 -99 medlemmer. Det er også muligt at få licens til et lejrsted - fx en lejr, der benyttes hele året koster 26 kr. pr. seng, dog max 3000 kr.

Er det noget, I vil gøre brug af hos jer, - så gå ind på hjemmesiden www.cvli.dk og læs mere. Her kan I nemt og enkelt finde og udfylde ansøgning om licens.

Det anbefales at læse "Vilkår og Betingelser" på deres hjemmeside grundigt igennem. Her understreger de bl.a.:

  • At filmen skal være købt eller lejet lovligt
  • At filmen kun må bruges på det anførte sted
  • At titlen på filmen eller producenten ikke må annonceres offentligt (fx i klubprogrammet)
  • At der ikke må opkræves deltagergebyr/ sælges biletter.

En anden mulighed for offentlig fremvisning er at leje film gennem www.nordiskfilm-vision.dk. Prisen for en fremvisning er min. 500 kr. + eksp. gebyr + skadesikring + fragt.

 

Film i børnearbejdet

Kilder: "Film og Tro", CVLI, Nordisk Film Vision, Retsinformation.dk