»Når andres troshistorie gør indtryk«

Af Dina Jespersen   

17 år, studerende på Tønder Gymnasium og medlem af LMU.dk-redaktionen.

Jeg mødte en vildt inspirerende kvinde til et arrangement, der hedder ”Sønderjysk KFS”. Hun hedder Sisse Wacherhausen, og hendes tro og hellighed gjorde stort indtryk på mig.

Sisse blev inviteret til Sønderjysk KFS i foråret her i 2022, hvor hun fortalte sin historie om sin vej til troen på Gud. Jeg har snakket med hende og fået lov at fortælle hendes historie til jer.

Mødet med kristendommen – gennem sandwich og omsorg

Sisse er ikke født og opvokset i en kristen familie, og hun stiftede først bekendtskab med kristendommen, da hun flyttede til Århus og begyndte på sin uddannelse. Det var udfordrende, da hun havde sociale vanskeligheder og generelt følte sig socialt akavet og meget usikker.

En dag besluttede Sisse og en veninde sig for at gå til et kristent arrangement, bare fordi de var blevet inviteret og kunne få gratis sandwich. Da de kom, blev de taget godt imod af mennesker, som de ikke kendte. Det var en uvant oplevelse, fortalte Sisse. Men det var dejligt at opleve, at disse mennesker lyttede og spurgte ind til dem. Det udviklede sig senere til, at Sisse begyndte at komme i en kirke, hvor præstens ord var virkelig interessante.

Bevægelsen væk

Efter sin bacheloruddannelse, tog Sisse en tur til Californien i USA, hvor hun mødte et meget hårdt miljø. Familien, hun boede ved, var meget anti-kristne. Hun stod derfor helt alene med Gud og sin tro, som hun valgte at holde for sig selv. Med tiden blev hun selv en del af det hårde miljø. Det inkluderede druk og sex, og hun havde det virkelig sjovt. Da hun rejste tilbage til Danmark, fortsatte hun i det samme miljø. Hun fortalte ingen om, at hun tidligere havde været kristen og gik i kirken.

Hun oplevede sig selv som mere social og troede, at det at gå i byen hjalp imod hendes usikkerhed. Men med tiden fandt hun ud af, at det var hårdt, og at hun følte sig falsk, når hun smilede og skulle være klar til at feste. Hun oplevede et stort pres for at være smuk, attraktiv og vellidt hele tiden og overfor alle.

Fornyet møde med Gud

En dag da Sisse var til bryllup i en kirke, blev hun mindet om, hvordan Gud havde været med hende og særligt i det svære. Det blev en ny begyndelse for Sisse til at komme i KFS igen.

Hun begyndte at læse i Bibelen sammen med nogle venner. Hun elsker at snakke om de vers og ord, som de lige har læst. Den aften, hvor hun besøgte os i Sønderjysk KFS, opfordrede hun os kraftigt til at gøre det samme.

Hvad det har gjort af indtryk på mig

Jeg har snakket med Sisse efterfølgende, og hun har så mange ting at sige og fortælle. Hendes historie gjorde mig virkelig glad, og hendes mod til at fortælle os det hele gjorde et kæmpe indtryk. Hun gav os unge studerende rig mulighed for at stille spørgsmål til ting, som vi synes, var og stadig er udfordrende.

Jeg vil gerne opleve den samme lyst, som hun har til Gud, til at lære mere om egen tro og til at fortælle mine ikke-kristne venner om Gud og tro.

Jeg blev også mere rolig, da hun fortalte at bare ”små ting”, som fx en sandwich og mennesker, der spurgte og lyttede, gjorde, at hun blev interesseret i kristendommen. Jeg skal bare ”plante et frø” og så lade Gud styre resten.

Læs andre artikler om:

KFS Næstekærlighed Omsorg Ærlighed

Kunne du lide denne artikel?

Ressourcer
Kontakt
  • Landsleder
  • Ivan Jakobsen
  • Foreningens adresse
  • Industrivænget 40,
  • 3400 Hillerød
  • 48207660
  • lmbu@lmbu.dk
Følg os