Alle

»Julehjælp gik over forventning«

Da vi lagde ud med projekt julehjælp i 2022 havde vi ikke kunne forestille os hvilken betydning det ville få. Pludselig blev vi ramt af en inflation vi ikke har set siden 70’erne og mange familier så nu ind i en trængt jul.

Læs mere

»Billeder fra Landslederkursus '23«

Lørdag d. 25. marts afholdte LMBU Landslederkursus i Odense. Kurset var i år reduceret til én dag og det betød, at der var et tætpakket program.

Læs mere

»Nu kan I søge penge til julehjælpsuddeling«

Nu er der mulighed for at søge støtte til jeres lokale julehjælpsuddeling. Reglerne er meget enkle: vi imødekommer ansøgninger så længe vi har penge i kassen. Vi afsætter 800 kr. pr. julehjælpspakke. Yderligere regler for at opnå støtte: • Støtten søges af en kreds, menighed eller LMU. Vi ønsker, at det skal være en fælles aktivitet for hele menigheden. Derfor ser vi gerne at det er børn, unge og voksne der samarbejder om et julehjælpsprojekt. • Der underskrives en kontrakt mellem LMBU og ansøgerne. Når vi har en underskrevet kontrakt, sender vi det aftalte beløb. • Når julehjælpen er uddelt, sendes et regnskab over projektet til LMBU. • Hvem der skal være berettiget til at modtage julehjælp fra jeres menighed, beslutter I selv, men hvis I vil høre, hvordan andre kredse/menigheder administrerer og uddeler julehjælp, er I velkomne til at kontakte mig på tlf.nr. 60629311. Det er vigtigt at understrege, at man ikke kan søge støtte som enkeltperson. Dette er tænkt som støtte til en menighedsaktivitet. Vi håber, at I vil være med til at hjælpe nogle familier til at holde en god jul. I søger ved at skrive en mail til LMBUs landsleder Ivan på: Ivan@lmbu.dk Her oplyser I om hvor mange julehjælpspakker á 800 kr. I forventer at kunne uddele.

Læs mere

»Vejen«

Vejen er et trosoplæringsmateriale til ledere, menigheder og familier, som ønsker at oplære børn og unge i den kristne tro. Vejens vision er at næste generation må lære at elske, kende og tjene Jesus.

Læs mere

»Missionsprojekt '22«

I 2022 sætter vi lokal mission på programmet i LMBU og samler ind til julehjælp. Målet er at hjælpe 700 familier til at kunne holde en almindelig jul.

Læs mere

»Ny virkelighed uden restriktioner«

Fra mandag d. 1. februar ophæves alle restriktioner i forhold til vores arbejde.

Læs mere

»Ny projektleder til Vejen«

LMBU har med virkning fra d. 1. december ansat Berit Larsen fra Aalborg som projektleder af Trosoplæringsprojektet Vejen.

Læs mere

»Om at elske, kende og tjene Jesus«

I LMBU arbejder vi med vores nye missionssætning om at børn og unge gennem vores arbejde må elske, kende og tjene Jesus.

Læs mere

»Ivan Jakobsen er ny landsleder i LMBU«

LMBUs Landsbestyrelse har ansat Ivan Jakobsen som landsleder og han begynder i jobbet 1. april 2021. Landsformand Magnus Haahr Nielsen udtaler:

Læs mere

»Lyt til "Tro i familien"«

Lyt til LMBUs podcast ”Tro i familien”, og få inspiration til at dele den kristne tro med jeres børn.

Læs mere

»Lav VR-løb«

Mangler du en sjov ide til din klub eller LMU, så er der én her. Med en speciel brille på hovedet kan man via f.eks. Zoom guide en anden igennem en forhindringsbane.

Læs mere

»Hvordan laver man online møder?«

I Corona-tiden, hvor det er svært eller udelukket at mødes fysisk, har vi brug for gode alternativer. Vi har alle forskellige it-kvalifikationer, men her forsøger vi at lave en guide, så alle kan være med.

Læs mere

»Lars stopper som landsleder«

LMBU's landsleder, Lars Brian Larsen, fratræder med virkning fra 30. april 2021. Lars har været landsleder siden 2013, og har sat mange skibe i søen siden da.

Læs mere

»Efter corona-sommeren«

Efter nogle meget anderledes måneder står vi nu overfor at begynde igen i vores klubber rundt i landet. Men hvad er ”det nye normale”? Hvordan skal vi både beskytte hinanden ved at minimere smittefaren og samtidig finde gode måder at være sammen på, som kan fungere i praksis?

Læs mere

»LMBU ansætter projektleder«

Finn Olav Felipe Jøssang er ansat til udvikling og produktion af LMBUs nye undervisningsmateriale for børn og juniorer. Ambitionen med projektet er at udgive et materiale med høj teologisk og pædagogisk kvalitet, som kan hjælpe hjemmene og menighederne i den fælles opgave med trosoplæring af næste generation.

Læs mere

»Alternativ til lejr«

Mange sommerlejre er aflyst. Hvad kan man gøre i stedet for at holde lejr? Her er tre forslag.

Læs mere

»Genåbning i LMBU«

Halleluja!! Vi må mødes igen. Så det vil vi selvfølgelig gøre, inden for de rammer som myndighederne anbefaler.

Læs mere

»LMBU søger projektleder«

Luthersk Missions Børn og unge søger projektleder til materialeudvikling. Formålet med stillingen er at udvikle og producere kristent undervisningmateriale til børn, juniorer og teenagere.

Læs mere

»Idéer til Corona-tiden«

Vi har som altid brug for åndelig føde og at dele liv med andre kristne. Vi vil opmuntre til at bruge nogle af følgende redskaber, så det ikke går helt i stå. Det kristne fællesskab er stadig vigtigt i denne tid, så vi må gå et ekstra stykke og være kreative, for at det lykkes.

Læs mere

»LMBU og Corona«

I LMBU ønsker vi at følge vi de retningslinjer og vejledninger, som regeringen udsteder vedrørende Corona-virus. Derfor opfordrer LMBU’s Landsbestyrelse hermed til, at alle lokale aktiviteter i klubber og foreninger bliver sat på pause de næste 14 dage.

Læs mere

»Covid-19 info efter 5. januar«

Det er svært at følge med, men der er igen kommet nye retningslinjer, for at begrænse smitten i samfundet. Det gør det også svært at mødes til vores aktiviteter. Der er en anbefaling på vej fra LM, og indtil da, kan man opdatere sig på myndighedernes retningslinjer her.

Læs mere

»Støtte til børn og unge fortsæter«

Landsleder glæder sig over, at tilskuddet fra DUF gør, at LMBU kan fastholde antallet af konsulenter og udvikle materialer til børn og unge som hidtil. ”Vi fik lige netop det antal foreninger og medlemmer, som vi præcis har brug for.” Lars B. Larsen er landsleder i Luthersk Missions Børn og Unge (LMBU). Han glæder sig over, at LMBU i 2018 nåede over 1.000 medlemmer og 35 foreninger.

Læs mere

»Vind en iPad«

Er du medlem af LMBU? Så er du med i lodtrækningen om 2 iPads. Alle, der er medlem pr. 31/12 2018, deltager i lodtrækningen om 2 iPads (uanset om man er medlem i en lokalforening og eller er landsmedlem). Hvorfor denne lodtrækning?

Læs mere

»“The Grand Old Man” i LMU stopper«

Efter 6 års ansættelse er 15. marts den sidste arbejdsdag i LMBU for Andreas Ipsen. I 3½ år fra 2012 til 2015 var Andreas LMU-konsulent i Øst- og Vestjylland. Siden 2015 har han i 2½ år været LMBUs kommunikationsmedarbejder med ansvar for hjemmesiden, Facebooksiderne, nyhedsmails osv. Derfor er det en person med kæmpestor viden om og omsorg for LMs børne- og ungdomsarbejde, som nu stopper.

Læs mere

»Ny konsulent i LMU«

Nikolaj kommer både med en masse erfaring og med nye vinkler på, hvordan vi kan ”lave LMU”. Han kommer nemlig direkte fra et job som lærer på Skrødstrup Efterskole og inden da har han været ungdomskonsulent i IMU.

Læs mere

»Kære LM: Tillykke med fødselsdagen!«

LM har altid haft evangeliet som centrum for al arbejde. Det gælder også arbejdet blandt børn og unge. Formerne har ændret sig meget med tiden, men budskabet har altid været det samme: Jesus er verdens frelser, og alle mennesker, også børn og unge, skal have chancen for at høre om ham. Derfor er der i dag noget, som hedder "Luthersk Missions Børn og Unge". LMBU skylder LM sin eksistens, og vi er og forbliver tæt knyttet til LM.

Læs mere

»Astrid fra "Alene i Vildmarken" kommer på Lederkursus«

"Alene med Gud i vildmarken". Astrid Hadberg fra DR1-programmet "Alene i vildmarken", fortalte i flere afsnit om, hvordan hun egentlig ikke var alene, på trods af konceptet. Hun havde Gud med. I programmet spredte hun glæde og smil med hendes lovsange, positivitet og konstante fiskefangst. Nu kommer hun på LMBU's Lederkursus til september. Kurset markerer samtidig LMBU's 5-års fødselsdag, så der er flere gode ting i vente.

Læs mere

»Ny Fællessang kommer snart«

I årevis har Fællessang været en hjælp til at synge evangeliet ud for fuld kraft, og snart kommer en ny Fællessang med masser af nye sange og nye melodier.

Læs mere

»LMBU har visioner!«

Vi vil fællesskaber, som er ærlige, tilgivende og visionære. Vi vil møde mennesker med evangeliet, så det bliver personligt og får konsekvenser. Vi vil udruste frivillige i LMBU, så de vokser og trives i tjenesten.

Læs mere

»Kristian er ny Kids-konsulent«

Kristian Larsen er ny konsulent i LM-Kids for Vestdanmark og tiltræder d. 15. april. ristian Larsen er formand for LM i Nørresundby og har tidligere været missionær i Tanzania. Og så er han, ifølge LMBU's landsleder Lars Larsen, "både hyggelig og sjov at være sammen med".

Læs mere

»Katekismus for alle«

I 2017 er det 500 år siden, at Martin Luther skød reformationen i gang. Det bliver fejret med en opdatering af den populære katekismus-hjemmeside.

Læs mere

»172 nye medlemmer af LMBU«

LMBU er kommet ind i det nye år med en rigtig god nyhed. På efterårets generalforsamling åbnede LMBU op for enkeltmedlemskab. Det har i alt 172 personer benyttet sig af, heraf 158 under 30 år. Det betyder, at LMBU's samlede medlemstal nu overstiger 1000 personer, hvilket udløser ekstra fra Dansk Ungdoms Fællesråd.

Læs mere

»En hjælp til kassereren«

LMBU ønsker derfor at række dig, der er frivillig kasserer, en hjælpende hånd til at varetage opgaven så godt som muligt og med mindst muligt besvær. Den nye kassererguide er hurtigt læst og giver en god indføring i og overblik over kassererens opgaver i foreningen.

Læs mere

»Glæd dig til Lederkursus 18«

Med LLK17 vel overstået kan alle i LMBU-land nu begynde at se frem til næste års Lederkursus. Spoiler alert: Det bliver et brag! I 2018 kan LMBU fejre sit 5-års jubilæum. Det er værd at fejre, og fejret vil det blive. Bag kulisserne bliver der allerede arbejdet hårdt på at gøre Lederkursus 18, som finder sted d. 14-16. september, til en helt særlig oplevelse.

Læs mere

»Mål: 150 nye medlemmer i 2016!«

Det er nu muligt at oprette enkeltmedlemskab af LMBU, også selvom man ikke er medlem af en lokalforening. For hver indmeldelse vil LMBU modtage 1000 kr. mere i støtte fra Dansk Ungdoms Fællesråd. Det er penge, som bliver brugt at børn og unge i Danmark må høre om Jesus.

Læs mere

»Gospel Kids startet i Nordsjælland«

"Vi er rigtig glade for at 17-18 børn fra 1.-5.klasse er startet i Nordsjællands Gospel kids. Vi føler os meget velsignet." Sådan lyder det fra Christian Engmark, der til dagligt er musikkonsulent i Luthersk Mission, og som sammen med sine kone har været med til at opstarte det nye kor, der er opstået som et samarbejde på tværs af flere byer i Nordsjælland.

Læs mere

»Konference om famile og unges seksualitet«

Lørdag d. 1. oktober afholder IM's famliearbejde sammen med AdamogEva.dk en konference i Løsning, hvor der bliver sat fokus på to vigtige sager: Familiens fremtid og unge kristnes seksuelle adfærd.

Læs mere

»Undersøgelse om Bibelbrug«

"Hvordan kan vi hjælpe dig til at bruge Bibelen og få lettere ved at omsætte det til dit liv?" Det er grundlæggende hvad 11 organisationer, herunder LMBU, ønsker at finde ud af, med den spørgeskemaundersøgelse, som blev lanceret d.19. maj, og løber til d.31. juli 2016.

Læs mere

»Nyt materiale til klubben - med rabat!«

Danmarks Folkekirkelige Søndagsskoler (DFS) har udgivet to serier af inspirationsbøger til børne- og juniorklubber: Børnefrø og Juniorfrø. Hver bog indeholder inspiration til et helt års aktiviteter i klubben og er suppleret af ekstra inspiration på DFS' hjemmeside. Her er der altså masser af gode idéer til formidling af bibelteksterne, lege og mange andre aktiviteter.

Læs mere

»Ny app til bibellæsning«

Fællesskab, tilgængelighed og bibellæsning er nogle af nøgleordene bag app’en BibelTid, som netop er blevet lanceret af Bibellæser-Ringen. Den klassiske bibellæseplan har nu taget skridtet ind i det 21. århundrede. Efter 1,5 års udviklings er app'en BibelTid nu kommet på markedet og kan hentes og bruges helt gratis. I BibelTid kan man vælge mellem forskellige læseplaner, hvor der sammen med bibelteksten er en kort forklaring, som hjælper med at åbne op for teksten. Der er både mulighed for læseplaner, der gennemgår bibelske skrifter eller planer, som udforsker temaer som fx tilgivelse og ægteskab.

Læs mere

»LMBU fylder 1 år«

LMBU er fyldt 1 år. Det blev markeret på årets LederKursus 2014 med 2 skønne lagkager. Der var mulighed for at give sin mening ang. fusionen til kende på en alternativ måde. Den ene lagkage var dekoreret med et stort billede af landsleder Lars B. Larsen. Uden ord kunne man få lov til at "skære" lidt i ham og bagefter tygge lidt på sagen. Den anden kage var dekoreret mere neutralt. Begge kager blev spist - nok mest fordi de smagte ret godt!

Læs mere

»Udtalelse om samarbejdet mellem LM og LMBU«

Formanden for LMU Magnus Haahr Nielsen og LM's formand Jens Peter Rejkjær har sammen underskrevet en udtalelse, der skal klargøre, hvordan LM i praksis udøver det åndelige ansvar over LMU.

Læs mere

»Fusion blev vedtaget«

Igen i år var der livlig debat på LMU's landsgeneralforsamling (LGF), som blev afholdt d. 21. septemper på LMH. Diskussionen startede for alvor, da man nåede til punktet om sammenlægning af LMU og LM-Kids. Op til generalforsamlingen, der traditionen tro fandt sted i forbindelse med det årlige Landsungdomslederkursus (LULK), havde flere kritiske røster, især fra Vestjylland, stillet spørgsmålstegn ved, om fusionen var bibelsk forsvarlig, og denne kritik blev også rejst på LGF fulgt af en længere debat med argumenter for og imod.

Læs mere