Dukketeater

Julen og det fortabte får

Bibelen

Det store lys

Det store lys

Hvad ville der ske, hvis vi ikke havde lys? Lasse og Mathilde snakker om hvor lyset mon kommer fra, og hvad der ville ske, hvis lyset aldrig var blevet skabt.Else Wiwe har lavet dette fine oplæg til at fortælle børnene om Gud som skaber af ALT.

"time-out"

"time-out"

Dukken Lasse har fået Time-out og skal forklare vennen Mathilde, hvad det er for noget og hvorfor far har givet ham timeout. Måske er det noget med en elefant i stuen???? Dette manuskript af børnekonsulent Susanne Sjælland Iversen er brugt som optakt til beretningen om israelitternes "Time-out".

Bartimæus

Bartimæus

Alfred og Alberte snakker om det at være blind - Alfred fortæller historien om den blinde Bartimæus, mens Alberte afbryder og spørger ind til det, der kan være svært at forstå. Alberte og Alfred når frem til, at vi altid kan spørge Jesus om hjælp! Manuskriptet er lavet af elever fra LMH foråret 2013

Regnvejr

Regnvejr

Lasse og Mathilde får sig en snak om regnvejr og oversvømmelser. De har hørt, at det sker rundt omkring i verden. Mathilde husker, at hun har hørt om en kæmpe oversvømmelse som var ved at udslette hele jorden - på nær nogle få mennesker og en hel del dyr....Else Wiwes stykke til dukkerne er rigtig godt som optakt til fortællingen om Noas Ark.

Hvem bestemmer

Hvem bestemmer

Mathilde er træt af, at Lasse hele tiden vil bestemme hvad de skal lege. Hvorfor skal han altid bestemme alt? Lasse og Mathilde snakker om, hvem der i virkeligheden har ret til at bestemme. Hvem bestemmer egentlig over alle mennesker? Else Wiwe har skrevet dette stykke, som er et fint oplæg til at snakke om Guds suverænitet.

Lys og mørke

Lys og mørke

Lasse vil gerne lege og Mathilde foreslår blindebuk, men Lasse er ikke glad for mørket og vil hellere lege noget andet. Hvad gør man egentlig hvis man er bange i mørket? Er der nogen som kan hjælpe? I børneklubben har Mathilde hørt om Jesus, som vil hjælpe os når vi er bange. Teksten er lavet af Else Wiwe.

Dukketeater om "Bøn"

Sæt fokus på bøn og lad dig inspirere her. Se hvordan man kan bruge dukketeater som oplæg til at arbejde med bøn.

Idéerne til disse stykker er hentet fra DFS (Danske Folkekirkelige Søndagsskoler)